onsdag 2 februari 2011

Walkover i juni...

eller vad sägs alla kära kollegor på Frövi F-6. Ska vi göra en walkover vid månadens stora händelse?
Jag tänker inte på avslutningsdagen. Den vill jag gärna uppleva med hälsan i behåll.
Jag syftar på matchen i fotboll, sexorna vs. lärarna.
En walkover är kanske att "fly hellre än illa fäkta"?






Det var ändå en fundering som slog oss vuxna, som var på plats idag. Vi som stolt kunde beskåda våra fotbollsspelande elever i år 6.
(Stolt är i och för sig en benämning som även inkluderar vår peppande hejjarklack som, även dom, skötte sig exemplariskt.)
En walkover skulle grunda sig i att inte behöva ta rollen som rundningsmärke. Det framtida scenariot som "kon" (ni vet en sådan där orange, gul eller röd som står still) är ganska troligt. Den slutsatsen tog vi när vi fick se hur våra elever lekte med bollen. De använde bollen och fötterna på ett sätt som jag inte ens skulle kunna repetera utan boll.

Det var svettigt, både på plan och på läktaren!
Jo, det är sant! Det ÄR svettigt när man är så nervös så det killar i tårna. "Vattenflaska till alla" kommer att stå med på listan över vad man ska ta med sig, inför nästa match.
Hejjaropen och ramsorna ljöd högt i salen. Några av de mest ivriga supportrarna påskyndade processen att hamna i målbrotten. Det var iallafall resultatet efteråt, när rösten inte ville vara med riktigt längre. Imorgon kan det bli en väldigt tyst dag?.

Egentligen är det lite sorgligt att vinna!
- Hur tänker hon nu???? (Kan någon kolla att hon inte har feber och yrar?)
Jo, jag lider lite med de som inte får stå på prispallen. Speciellt när de kämpar så hårt.
Som plåster på såren så fick det andra laget avstå segern under fair play.
Schyst spel, både i form av spel på planen och på läktaren (inga bu-rop till motståndarlaget, bara lovord till "de egna").

Stor eloge till våra 37 fantastiska!

/Erika

1 kommentar:

  1. jag tycker att vi ska spela matchen för den matchen har spelats bland nästan alla andra sexor sen vi började 0:an:)<3/Lollo

    SvaraRadera